Hjem

Velkommen til OASIS økolandsby

- en økolandsby,
- Øko-prenørskaber og grønne projekter
- en grøn højskole (Læringscenter for voksne)
- et LAND-center (Permakultur: Learning Action Network Demonstration (Læring Handling Netværk Demonstration)
- et omstillingsinitiativ, der bidrager til en grøn omstilling

Hvor er vi nu??

DSCF3298

I januar 2017 satte fire af os sammen for at præcisere vores vision. Vi arbejdede gennem hver øvelse i Diana Leafe Christians bog: At skabe et liv sammen. Læs resultaterne i menuen: Om os.

En uge senere mødtes vi med Cirkelbo for at se, om det gav mening at forene kræfterne. Det gjorde ikke, så vi besluttede at vi ville være nabosamfund i Vinge, en ny by i Danmark, planlagt af Frederiksund kommune, , der er positivt stemt vedrørende øko-landsbyer.

En måned senere mødtes vi med Ross Jackson, grundlægger af Bærebo, et større bæredygtig bosætnings projekt, med planer om en struktur (bygninger, egen elektricitetsforsyning, jord til dyrkning af grøntsager mm.) for 3-400 huse eller mere – i Vinge. Det virkede bare for godt til at være sandt med sådan et flow.. Og det var for godt til at være sandt.. Bærebo har forladt Vinge. Ligeledes havde Cirkelbo..

Siden April 2018, Vi har haft fokus på etablering af vores øko-landsby og en folk-highschool omkring den gamle Folk highschool i Skælskør. Vores kernegruppe fortsætter med at udvide og stabilisere.

 

Bæredygtighed i alle områder

DSCF3312

I forhold til os selv

Vi tilstræber at leve vores passion og respektere vores behov og ressourcer. NVC (Non violent communication - også kendt som "Girafsprog"), AIMA, Familie konstellationer, Dragon drømmer, daglig meditation, sunde kost,, at være fysisk aktiv og andre værktøjer understøtter os i levende fra vores hjerter, genetablere forbindelsen med vores selv, kommunikere klarere, afklare retning, beskæftiger sig med følelser osv

Med hensyn til relationer

Vi tilstræber at bidrage fra et sted af overskud, fremfor forpligtelse. Vi mener, at ønsket om at bidrage er en medfødt kvalitet i mennesker, når deres egne basale behov er varetaget af. Vi opfatter manglende bidrag til samfundet som et tegn på, at grundlæggende behov ikke opfyldes. Det kan synes som et paradoks at opbygge fællesskab gennem forbindelsen med os selv, men vi mener, det er den eneste rigtige måde at forebygge og løse konflikter.

Med hensyn til samfundet

Gennem vores eksempel og vores uddannelsesmæssige aktiviteter, Vi forsøger at inspirere verden omkring os at tage de næste skridt i retning af et bæredygtigt liv. Vi sigter mod at oprette eller deltage i lokale, retfædige & bæredygtige virksomheder, så vi kan gøre vores levende ved at gøre, hvad vi elsker at gøre, mens vi bidrage til samfundet omkring os.

Med hensyn til jorden

Vi sigter mod at spise 95% vegatarisk, dyrke vores egne fødevarer, Købe lokalt, bygge bæredygtigt, være så meget off-grid som muligt med hensyn til utilities, således at vi kan efterlade en bedre jord til de næste generationer.

Sociocratic beslutningstagning

Dynamisk selvstyring / sociocracy giver fuld gennemsigtighed og tillader os at have en ligeværdig stemme samtidig med vi kun behøver at deltage i møder om emner, som vi er engagerede i. Du kan lære mere ved at læse Many Voices One Song (Mange stemmer til en sang) eller ved at deltage i SOLT (Sociocratic lederuddannelse).

DSCF3461

Makrobiotiske måltider

Selv om vi ikke betragte os selv som et makrobiotisk Fællesskabet, vil vores køkken sørge for to makrobiotiske måltider af høj kvalitet dagligt, fordi makrobiotisk mad aktiverer kroppens selvhelbredende kræfter, det er nænsomt mod jorden og det at spise den samme mad sætter os alle på samme bølgelængde. Makrobiotiske måltider er plantebaseret, tilberede af inspirerede kokke fra uraffineret, lokale, og organiske ingredienser.

Ud over kost og livsstil, indeholder makrobiotik værktøjer til at skabe harmoni i os selv, fællesskabet, og verden. Macrobiotics er baseret på en energisk tilgang til livet.

- Loven om tiltrækning (Vi skaber vores egen virkelighed)

- Gennemsigtighed

- Omdanne affald fra en proces til en ressource i en anden

Vi værdsætter

- Naturligt liv & naturlov: Arbejde med naturen & universets rytmer.

- Integritet

- Bekymre sig om os selv, hinanden og planeten

- Personlig & kollektiv vækst

- Respekt for alt levende.