Hjem

Velkommen til OASIS økosamfundsprojekt

Et øko-samfund
Økoprenørskaber og grønne projekter
En Blå-grøn folkehøjskole (Folkehøjskole)
Et LAND center (Permakultur: Learning Action Network Demonstration (Læring Aktion Netværk Demonstration)
En omstillings initiativ, der bidrager til den grønne omstilling

Hvor er vi nu??

Skælskør folkehøjskole i sine bedre dage

Vi ser på en gård i Skælskør, på grund af

  • Det er tæt på naturen & stranden
  • Gården understøtter fleste projekter vil vi gerne sat i gang
  • Den nærliggende plot er ideel for vores blå-grøn befolkningernes college.
  • Skælskørs borgere har vist sig for at være engagerede, fordomsfri og støttende i vores projekt.

Mens vi venter på bekræftelse at vi vil kunne skabe vores BlueGreen Højskole på en af de tilstødende grunde, vores kernegruppe fortsætter med at udvide og stabilisere gennem regelmæssige møder, uddannelse i sociocracy og andre færdigheder, vi har brug for.

Når vi køber gården nogle af os vil være kunne flytte de eksisterende bygninger og starte de forskellige projekter i eksisterende bygninger og på landet, mens en lokalplanen er lavet i samarbejde med kommunen.

Bæredygtighed i alle områder

DSCF3312

I forhold til os selv

Vi tilstræber at leve vores passion og respektere vores behov og ressourcer. NVC (Non violent communication - også kendt som "Girafsprog"), AIMA, Familie konstellationer, Dragon drømmer, daglig meditation, sunde kost,, at være fysisk aktiv og andre værktøjer understøtter os i levende fra vores hjerter, genetablere forbindelsen med vores selv, kommunikere klarere, afklare retning, beskæftiger sig med følelser osv

Med hensyn til relationer

Vi tilstræber at bidrage fra et sted af overskud, fremfor forpligtelse. Vi mener, at ønsket om at bidrage er en medfødt kvalitet i mennesker, når deres egne basale behov er varetaget af. Vi opfatter manglende bidrag til samfundet som et tegn på, at grundlæggende behov ikke opfyldes. Det kan synes som et paradoks at opbygge fællesskab gennem forbindelsen med os selv, men vi mener, det er den eneste rigtige måde at forebygge og løse konflikter.

Med hensyn til samfundet

Gennem vores eksempel og vores uddannelsesmæssige aktiviteter, søger vi at inspirere verden omkring os til at tage de næste skridt i retning af et bæredygtigt liv. Vi sigter mod at oprette eller deltage i lokale, retfærdige & bæredygtige virksomheder, så vi kan tjene til livets ophold ved at gøre, hvad vi elsker at gøre, samtidig med at vi bidrager til samfundet omkring os.

Med hensyn til jorden

Vi sigter mod at spise 95% vegatarisk, dyrke vores egne fødevarer, købe lokalt, være bevidste forbrugere, bygge bæredygtigt, være så meget off-grid som muligt med hensyn til vand, varme og el, således at vi kan efterlade en bedre jord til de næste generationer.

Sociocratic beslutningstagning

Dynamisk selvstyring / sociocrati er måden vi træffer beslutninger, da det giver fuld gennemsigtighed og tillader os at have en lige stemme samtidig som vi kun behøver at deltage i møder om emner, som vi er engagerede i.

Du kan lære mere ved at læse Many Voices - One Song (Mange stemmer - en sang) eller ved at deltage i SOLT (Sociocratisk lederuddannelse).

DSCF3461

Fælles måltider

Vores Fællesskabet køkken vil give to nutritiously komplet måltider af høj kvalitet om dagen, lavet af uraffineret, lokale, og organiske ingredienser, der er primært plantebaseret. Et dagligt måltid program styrker følelsen af fællesskab, sætter os alle på samme bølgelængde og sikrer os alle en solid biologisk grundlag for liv.

Hovedparten af maden består af fuldkorn, bønner, frø & lokale grøntsager, suppleret med frugter, nødder, og valgfri mindre mængder af animalske fødevarer. En grundlæggende kost som dette aktiverer kroppens selvhelbredende kræfter og er lidt til jorden.

En erhvervsdrivende kok vil føre køkkenet og vi vil alle hjælpe med madlavning og/eller andre opgaver, der skal tages hånd om.

- Loven om tiltrækning (Vi skaber vores egen virkelighed)

- Gennemsigtighed

- Omdanne affald fra en proces til en ressource i en anden

Vi værdsætter

- Naturligt liv & naturlov: Arbejde med naturen & universets rytmer.

- Integritet

- Bekymre sig om os selv, hinanden og planeten

- Personlig & kollektiv vækst

- Respekt for alt levende.