Hjem

Velkommen til OASIS økosamfundsprojekt

Et øko-samfund
Økoprenørskaber og grønne projekter
En Blå-grøn folkehøjskole (Folkehøjskole)
Et LAND center (Permakultur: Learning Action Network Demonstration (Læring Aktion Netværk Demonstration)
En omstillings initiativ, der bidrager til den grønne omstilling

Hvor er vi nu??

Skælskør folkehøjskole i sine bedre dage

I april 2018, besluttede vi at projektet skulle foregå i den gamle folkehøjskole i Skælskør, på grund af

 • At stedet havde vundet vores hjerter
 • Naturen & stranden
 • Rolig beliggenhed for enden af en blindgyde
 • 6,000 kvm bygninger til boliger, fællesarealer, virksomheder og aktiviteter.
 • Nabogrunden er ideel til at bygge vores blå-grønne folkehøjskole.
 • Bygningerne har sjæl og er værd at bevare.
 • Skælskørs borgere har vist sig for at være engagerede, åben-sindede og støttende.
 • Symbolik: Den samme form for energi og indsats er nødvendig for at helbrede den menneskeskabte ødelæggelse på resten af kloden..

I øjeblikket venter vi og mange lokale borgere og organisationer, som har gjort indsigelse mod de nuværende planer i kommunen, ivrigt efter om kommunen vil beslutte at støtte os. I tilfælde af at der sker

 • De gamle bygninger bliver en øko-landsby (en kooperativ boligprojekt med et stort fællesareal og lokaler til leje for ecopreneurships og grønne projekter), der opbygges 4 faser over en periode på 2-4 år.
 • Vi vil starte søger finansiering for økonomisk uafhængige folk kollegiet, der vil bygge på den tilstødende ejendom.
 • Vi vil skabe en virksomhed virksomhed, som vil fungere som en samlet struktur indehaveren af hvordan vores missioner vil blive henrettet og organiseret.
 • Vores kernegruppe vil fortsætte med at udvide og stabilisere gennem regelmæssige møder, online og fysisk, uddannelse i sociocracy og andre færdigheder, vi har brug for. Vi allerede nu har nok begået folk til at fylde fase 1, Selvom nogle af dem foretrækker levende områder i de senere faser.

Bæredygtighed i alle områder

DSCF3312

I forhold til os selv

Vi tilstræber at leve vores passion og respektere vores behov og ressourcer. NVC (Non violent communication - også kendt som "Girafsprog"), AIMA, Familie konstellationer, Dragon drømmer, daglig meditation, sunde kost,, at være fysisk aktiv og andre værktøjer understøtter os i levende fra vores hjerter, genetablere forbindelsen med vores selv, kommunikere klarere, afklare retning, beskæftiger sig med følelser osv

Med hensyn til relationer

Vi tilstræber at bidrage fra et sted af overskud, fremfor forpligtelse. Vi mener, at ønsket om at bidrage er en medfødt kvalitet i mennesker, når deres egne basale behov er varetaget af. Vi opfatter manglende bidrag til samfundet som et tegn på, at grundlæggende behov ikke opfyldes. Det kan synes som et paradoks at opbygge fællesskab gennem forbindelsen med os selv, men vi mener, det er den eneste rigtige måde at forebygge og løse konflikter.

Med hensyn til samfundet

Gennem vores eksempel og vores uddannelsesmæssige aktiviteter, søger vi at inspirere verden omkring os til at tage de næste skridt i retning af et bæredygtigt liv. Vi sigter mod at oprette eller deltage i lokale, retfærdige & bæredygtige virksomheder, så vi kan tjene til livets ophold ved at gøre, hvad vi elsker at gøre, samtidig med at vi bidrager til samfundet omkring os.

Med hensyn til jorden

Vi sigter mod at spise 95% vegatarisk, dyrke vores egne fødevarer, købe lokalt, være bevidste forbrugere, bygge bæredygtigt, være så meget off-grid som muligt med hensyn til vand, varme og el, således at vi kan efterlade en bedre jord til de næste generationer.

Sociocratic beslutningstagning

Dynamisk selvstyring / sociocrati er måden vi træffer beslutninger, da det giver fuld gennemsigtighed og tillader os at have en lige stemme samtidig som vi kun behøver at deltage i møder om emner, som vi er engagerede i.

Du kan lære mere ved at læse Many Voices - One Song (Mange stemmer - en sang) eller ved at deltage i SOLT (Sociocratisk lederuddannelse).

DSCF3461

Fælles måltider

Vores Fællesskabet køkken vil give to nutritiously komplet måltider af høj kvalitet om dagen, lavet af uraffineret, lokale, og organiske ingredienser, der er primært plantebaseret. Et dagligt måltid program styrker følelsen af fællesskab, sætter os alle på samme bølgelængde og sikrer os alle en solid biologisk grundlag for liv.

Hovedparten af maden består af fuldkorn, bønner, frø & lokale grøntsager, suppleret med frugter, nødder, og valgfri mindre mængder af animalske fødevarer. En grundlæggende kost som dette aktiverer kroppens selvhelbredende kræfter og er lidt til jorden.

En erhvervsdrivende kok vil føre køkkenet og vi vil alle hjælpe med madlavning og/eller andre opgaver, der skal tages hånd om.

- Loven om tiltrækning (Vi skaber vores egen virkelighed)

- Gennemsigtighed

- Omdanne affald fra en proces til en ressource i en anden

Vi værdsætter

- Naturligt liv & naturlov: Arbejde med naturen & universets rytmer.

- Integritet

- Bekymre sig om os selv, hinanden og planeten

- Personlig & kollektiv vækst

- Respekt for alt levende.